Sådan forhindrer du at apps
bliver slettet på iPhone

Brug Skærmtid til at forhindre normal sletning af apps. Dette skjuler ikke en app, fjerner ikke dens hjemmeskærmsikon, blokerer ikke brugen af den, og stopper ikke nye downloads.

Matthew KGrundlægger, Fella
Guide

Hurtig vej: Indstillinger > Skærmtid > Indhold og beskyttelse af privatliv > iTunes- og App Store-køb > Slet apps > Tillad ikke.

Dette er indstillingen du skal bruge, når du vil forhindre iPhone i at fjerne apps eller forhindre apps i at blive slettet. Sæt en Skærmtid-adgangskode, hvis en anden person bruger telefonen.

Forhindr at apps bliver slettet

1. Åbn Skærmtid. Gå til Indstillinger > Skærmtid. Slå App- og websideaktivitet til, hvis Skærmtid ikke allerede er sat op.

2. Slå Indhold og beskyttelse af privatliv til. Gå ind i menuen, og åbn derefter iTunes- og App Store-køb.

3. Deaktiver sletning. Tryk på Slet apps, og vælg derefter Tillad ikke.

4. Beskyt indstillingen. Sæt en Skærmtid-adgangskode, hvis en anden ikke skal kunne ændre begrænsningen.

5. Test uden at risikere data. Hold en tredjepartsapp inde, og vælg Fjern app. Slet app bør ikke længere være tilgængelig. Test ikke med en app eller data du ikke kan erstatte.

Sletning, skjulning, låsning, blokering og downloads er forskellige ting

Forhindr sletning: Skærmtid-indstillingen ovenfor stopper normal fjernelse af apps. Det er en bred enhedsbegrænsning, ikke en måde at beskytte kun én udvalgt tredjepartsapp.

Fjern et ikon fra hjemmeskærmen: Dette er organisering, ikke sletning. Appen kan forblive installeret og tilgængelig i App-biblioteket. Det forhindrer ikke nogen i at slette den senere.

Skjul eller lås en app: Apple kan kræve Face ID, Touch ID eller en adgangskode for at åbne en låst app. Skjulning flytter en downloadet app til mappen Skjult i App-biblioteket. Ingen af delene er det samme som at forhindre afinstallation. Se vores guides til at skjule apps på iPhone og låse apps på iPhone.

Bloker adgang: App-grænser, Nedetid og dedikerede blokerere påvirker, om en installeret app kan bruges. For udvalgte distraherende apps blokerer Fella adgangen; det er ikke et værktøj til at styre sletning af apps.

Forhindr nye downloads: Slet apps stopper ikke installation. Brug den separate kontrol Installer apps under iTunes- og App Store-køb. Se hvordan du blokerer app-downloads på iPhone.

Hvis apps forsvinder, og ingen har slettet dem

Tjek Fjern ubrugte apps, før du antager at nogen har slettet noget. Når lagerplads løber lavt, kan iOS automatisk fjerne appens binærfil for apps du sjældent åbner, mens appens data og ikon beholdes. Ikonet bliver på hjemmeskærmen med et lille sky- eller nedpileikon; et tryk på det geninstallerer appen og gendanner dens data.

Slå det fra, hvis du vil have apps til at forblive fuldt installeret. Gå til Indstillinger > App Store, og slå Fjern ubrugte apps fra, eller tjek Indstillinger > Generelt > iPhone-lagerplads for den samme anbefaling, og deaktiver den der.

En fjernet app er ikke en slettet app. En slettet apps ikon er helt væk og skal downloades igen, uden automatisk gendannelse af data medmindre appen selv synkroniserer med iCloud eller en konto. Hvis ikoner forsvinder helt i stedet for at blive til et download-badge, peger det tilbage på begrænsningen Slet apps ovenfor, ikke fjernelse af ubrugte apps.

Til en forælder der administrerer et barns iPhone

På forælderens eller organisatorens iPhone, gå til Indstillinger > Skærmtid, og vælg barnet under Familie. Slå Indhold og beskyttelse af privatliv til, åbn iTunes- og App Store-køb, og sæt derefter Slet apps til Tillad ikke.

Hold barnets Skærmtid-adgangskode privat. Dette er den rette opsætning, når begrænsningen skal forblive på plads på et barns enhed.

Til din egen iPhone

Du kan bruge den samme fremgangsmåde på din egen iPhone, men det er en præference frem for en fuldstændig lås mod dig selv: personen der styrer Skærmtid-adgangskoden og gendannelsesmulighederne kan ændre den.

Hvis det egentlige mål er mindre adgang til distraherende apps uden at slette dem, så brug i stedet en app-grænse, Nedetid eller en app-blokerer. Fellas rolle er begrænset til at blokere udvalgte distraherende apps, der forbliver installeret.

Tillad sletning af apps igen

Gå tilbage til Indstillinger > Skærmtid > Indhold og beskyttelse af privatliv > iTunes- og App Store-køb > Slet apps. Indtast Skærmtid-adgangskoden, og vælg Tillad.

Hvis Slet app stadig ikke er tilgængelig, så tjek at Indhold og beskyttelse af privatliv er aktiveret, og for et barn, gennemgå begrænsningen fra forælderens Familie-Skærmtid-indstillinger.

Ofte stillede spørgsmål om at forhindre sletning af apps

Gå til Indstillinger > Skærmtid > Indhold og beskyttelse af privatliv > iTunes- og App Store-køb > Slet apps, og vælg derefter Tillad ikke. Brug en Skærmtid-adgangskode, når en anden bruger telefonen.

Nej. Skærmtids begrænsning for Slet apps er en enhedsdækkende kontrol, ikke en lås for én udvalgt tredjepartsapp.

Nej. At forhindre sletning er adskilt fra at fjerne et ikon fra hjemmeskærmen, skjule eller låse en app og blokere adgang til en app.

Nej. For at begrænse nye downloads skal du bruge den separate kontrol Installer apps i Skærmtids iTunes- og App Store-køb-indstillinger.

På forælderens iPhone åbnes Indstillinger > Skærmtid, vælg barnet under Familie, slå Indhold og beskyttelse af privatliv til, og sæt derefter Slet apps til Tillad ikke under iTunes- og App Store-køb.

Nej. Fella blokerer udvalgte distraherende apps; det er ikke et værktøj til at styre sletning af apps. Brug Apples Skærmtid-begrænsning, når målet er at forhindre sletning.

Det er som regel automatisk fjernelse, ikke sletning. Hvis Fjern ubrugte apps er slået til, fjerner iOS appens binærfil for apps du sjældent bruger, når lagerplads løber lavt, men beholder dens data og ikon med et lille sky-badge. Et tryk på ikonet geninstallerer den. Tjek Indstillinger > App Store > Fjern ubrugte apps, eller Indstillinger > Generelt > iPhone-lagerplads, og slå det fra, hvis du vil have apps til at forblive fuldt installeret.

En fjernet apps ikon bliver på hjemmeskærmen med et lille sky- eller nedpileikon, og et tryk på det geninstallerer appen og gendanner dens data. En slettet apps ikon er helt væk og skal downloades igen fra App Store, og dens lokale data gendannes ikke automatisk, medmindre appen synkroniserer med iCloud eller sin egen konto.

Tag din opmærksomhed tilbage
fra og med nu