Ja, Snapchat kan begränsas på iPhone utan att appen eller ditt konto raderas. Använd Skärmtid-appgränser för en daglig gräns, Nertid för schemalagda timmar, eller en dedikerad blockerare som Fella när Snapchat behöver vara otillgängligt som standard. Rätt val beror på om du behöver en påminnelse, ett schema eller mer friktion innan appen öppnas.
Att stänga av notiser, dölja Snapchat och radera Snapchat är olika åtgärder. Notiser och hemskärmen kan minska triggers, men Snapchat öppnas ändå via Sök, Appbiblioteket eller en länk. Att radera appen tar bort den från den här iPhonen; det raderar inte i sig ett Snapchat-konto. Att begränsa åtkomst lämnar appen installerad.
Blockering påverkar hela appen. Det inkluderar meddelanden, Stories och Snap Map. Det är användbart när du vill ha färre tvångsmässiga kontroller, inte när du behöver Snapchat tillgängligt hela dagen. Om du sätter en gräns för någon annan, använd Skärmtids familjekontroller—inte Fella, som är för din egen enhet.